15 yıllık diyaliz tedavisi organ nakliyle sona erdi

Kahramanmaraş’ta Diyaliz Tedavisi Gören Hastaya Böbrek Nakli Yapıldı

Kahramanmaraş’ta 15 yıldır böbrek yetmezliği nedeniyle diyaliz tedavisi gören 46 yaşındaki Yılmaz Abacı, bir genç kızın beyin ölümü sonucu bağışlanan böbreğiyle sağlığına kavuştu.

Merkez Dulkadiroğlu ilçesinde yaşayan ve 2010’da böbreklerinin iflas ettiğini öğrenen Abacı, o tarihten itibaren haftada üç gün diyaliz tedavisi almak zorunda kaldı.

18 yaşındaki genç kızın trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşince, bağışlanan böbreği başarılı bir şekilde Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinde nakledildi.

“Hayatım Tamamen Değişecek”

Nakil sonrasında sağlığına kavuşan Abacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisini yeniden doğmuş gibi hissettiğini belirterek, 15 yıldır sabırla tedavisini sürdürdüğünü dile getirdi.

Abacı, nakil sürecini anlatırken, “Nakil için hastaneye davet edildiğimde çok sevindim ama ümidim azdı. Sırada dört kişi vardık. ‘Allah’tan ümit kesilmez’ diyerek sabırla bekledik. Çok şükür gerçekleşti, şimdi iyiyim, hayatım tamamen değişecek. Eşim, kardeşlerim ve tüm ailem çok mutlu oldu.” dedi.

Nakil sonrasında kendisini daha özgür hissettiğini ve sağlıklı bir yaşam sürmeyi umut ettiğini belirten Abacı, eşinin de hastalıkla mücadele sürecinde kendisine destek olduğunu vurguladı.

“Bağışlanan Organlar Üç Hastaya Umut Oldu”

KSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Organ Nakli Birimi Sorumlu Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Sezgin Topuz da beyin ölümü gerçekleşen genç kızın bağışlanan organlarının üç hastaya umut olduğunu belirterek, “Alınan böbrekler ve karaciğer farklı illerdeki hastalara nakledildi. Üç gün sonra hastamızın sağlık durumu iyi ve birkaç gün içinde servise alınmasını planlıyoruz.” açıklamasında bulundu.

KSÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Ali İşler ise bu yıl toplam 8 organ nakli gerçekleştirdiklerini belirterek, “Organ bağışı sayesinde bir hastanın daha yaşama tutunması sağlandı. Bağışların artması önemli. Her bağış, bir hayat demektir.” ifadelerini kullandı.

(AA)

Related Posts

Her gün soframızdalar: İşte fazla gaz yapan sekiz yiyecek ve çözümü

Her gün soframızdalar: İşte fazla gaz yapan sekiz yiyecek ve çözümü

Uzmanı açıkladı: Kene vakaları bu illerde de görülmeye başladı!

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Erkan Sevinç, “Her yerde bir iklim değişikliği var. O nedenle keneler her tarafta yaşamaya başladı. İzmir’de, İstanbul’da olmaması gereken kene var. Hatta İstanbul’da bu sene 7 bin tane kene vakası ihbar edilmiş” dedi.

Serinlemek için buzlusu değil, sıcağı makbul! Arapların taktiğiymiş, oh dedirtiyor

Yaz aylarının bunaltıcı sıcaklarında serinlemek hepimizin hayali. Birçoğumuz, buzdolabından yeni çıkmış buz gibi bir içeceği yudumlamanın ferahlığını düşünerek mutlu oluyoruz. Ancak bu ferahlık hissi sandığımız kadar masum olmayabilir. İşte detaylar.

Son adım: Koruyucu yaşam stratejileri

Kemik erimesi ilerlediyse ilaç tedavisi kaçınılmaz olabilir ama hangi ilaç ne zaman gerekir, nasıl izlenmeli? Bilinçli karar, doğru koruma getirir. Sadece ilaç değil, yaşam boyu sürecek koruyucu adımlar da önemlidir. Beslenme, egzersiz, takviyeler ve risk yönetimi birlikte yürütülmeli.

Uyku uzmanında 30 saniyelik hile: Sadece 3 gecede horlamayı durduruyor

Uyku uzmanları, polen mevsiminde artan horlama sorununa karşı sadece 30 saniyelik dil egzersiziyle çözüm sunuyor. Günlük uygulanan bu basit hareket, horlamayı üç günde azaltabiliyor…

Klima kaynaklı baş ağrılarına dikkat: İşte serinlerken dikkat edilmesi gerekenler

Klima kaynaklı baş ağrılarına dikkat: İşte serinlerken dikkat edilmesi gerekenler