Van’da Video EEG Monitörizasyon Birimi Hizmete Girdi

Van’da Video EEG Monitorizasyon Birimi Hizmete Girdi!

Van’da bayılma ve nöbet şikayetlerinde büyük bir adım atıldı. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi, “Video EEG Monitörizasyon” birimini hizmete açtı.

Yeni açılan Video EEG Monitörizasyon Birimi, nöbetlerin gözlemlenmesi ve beyin elektriksel aktivitelerinin detaylı olarak incelenmesinde büyük önem taşıyor. Uzman hekimler eşliğinde gerçekleştirilen bu ileri tetkik, hastaların tanı ve tedavi süreçlerine önemli katkılar sağlayacak. Epilepsi başta olmak üzere çeşitli nörolojik hastalıkların tanısında bu birim sayesinde daha hızlı ve doğru değerlendirme yapılabilecek. Artık Van’da da bu ileri tetkik uygulanabilir hale geldi, böylece hastalar kendi şehirlerinde teşhis ve tedavi imkanına kavuşmuş oldu.

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Remzi Sarıkaya, Video EEG’nin hastanede hizmete sunulmasıyla ilgili olarak, hastaların uzak illere sevk edilmesinin önüne geçildiğini belirtti. Video EEG Monitörizasyon Birimi, özellikle nöbet ve bayılma ayrımının yapılamadığı hastalarda büyük önem taşıyor. Bu tetkik sayesinde doğru teşhis konulabilmesi ve uygun tedavi planlaması yapılabilmesi sağlanacak.

Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Ayvaz Yeler, hastaneye kazandırılan cihazın gerçek ve yalancı nöbet ayrımında, tanı konulamayan veya tanıda güçlük yaşanan vakalarda büyük fayda sağlayacağını dile getirdi.

Nöroloji Uzmanı Dr. Mustafa Kiraz ise epilepsi hakkında bilgi vererek, Video EEG’nin hastalara doğru tanı konulabilmesi için önemli bir araç olduğunu vurguladı. Nöroloji Uzmanı Dr. Muhammet Okay Örün ise hastanede kurulan Video EEG Monitörizasyon Odası hakkında bilgi vererek, hastaların bu odada çeşitli sürelerde Video EEG çekimlerinin yapılabileceğini belirtti.

Van’da hizmete giren bu birimin hastalara büyük kolaylık sağlayacağı ve doğru teşhis konulmasına yardımcı olacağı bekleniyor.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol.
Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / YILMAZ SÖNMEZ – Sağlık

Related Posts

23 Nisan’da ne oldu?

23 Nisan 1920, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açıldığı tarihtir. TBMM, Türkiye’nin bağımsızlık mücadelesinde önemli bir dönüm noktası olan Ankara’da açıldı ve ülkenin yönetim merkezi haline geldi. Türkler için en önemli günlerden biri olan …

Türkiye’de ‘Haydi Tenise’ Projesi Başlıyor

Türkiye’de çocukların tenis sporuyla tanışmasını ve tenis kültürünün yaygınlaşmasını hedefleyen “Haydi Tenise” projesi, Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Tenis Federasyonu iş birliğinde ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteği ile depremden …

Boyabat’ta 23 Nisan Coşkusu: Başkan Koltuğunu Öğrenciye Devretti

Sinop’un Boyabat ilçesinde Belediye Başkanı Hasan Kara, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu öğrenciye devretti. Kara, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, Dumlupınar İlkokulu Müdürü Ufuk Gökçe ve ilkokul 3. sınıf …

Emirdağ’da Nüfusmatik Tanıtıldı: Öğrenciler Tiyatro ile Eğlendirdi

Afyonkarahisar Emirdağ Kaymakamlığı İlçe Nüfus Müdürlüğü ve Aziziye İlköğretim Okulu iş birliğiyle, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde anlamlı bir etkinlik düzenlendi. Öğrenciler, “Nüfusmatik” adlı cihazı tiyatro …

Milli Eğitim Bakanı Tekin’den 23 Nisan Açıklamaları: Gelecek Demokrasiyle Gelecek

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Önümüzdeki yüzyılı Türkiye’de demokrasinin, milli iradenin egemen olduğu yüzyıl olarak tanımlamak istiyoruz.” dedi. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman …

KDK, Çocukların Taleplerini Hızla Çözümledi

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), çocukların “kütüphanedeki içme suyu sorununun giderilmesi”, “tadilat nedeniyle kullanıma kapatılan okul bahçesinin açılması” ve “okul önüne trafik ışığı ve uyarı levhası konulması” gibi taleplerini, ilgili kurumlarla …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir