Baharda ortaya çıkan 1 numaralı cilt bakım hatası! DNA’yı bile bozuluyor

Doğru Bronzlaşma Yöntemi: Güneş Kremi Kullanmak!

Yaz aylarında bronz ve sağlıklı bir cilde sahip olmak hepimizin hayali. Ancak bu hayali gerçekleştirmek için cildimizi güneşe maruz bırakmak pek de sağlıklı bir tercih değil. Cildimizi bronzlaştırmak isterken aslında cildimize zarar verme riskiyle karşı karşıya kalıyoruz. En doğru ve sağlıklı bronlaşma yöntemi ise cilt tipimize uygun bir güneş kremi kullanmak.

Cildimizi güneşe maruz bıraktığımızda, cilt kendisini UV ışınlarına karşı korumak için daha fazla melanin üretir. Ancak bu koruma mekanizması yeterli değildir ve cildimiz hasar görebilir. Dermatologlar her zaman en az 30 SPF koruma sağlayan güneş kremlerinin kullanılmasını tavsiye ediyor. Uzun vadede güneşe maruz kalmak cilt kanseri riskini artırabilir.

Bronz bir tene sahip olmak cazip gelebilir ancak bu parlaklığın bir bedeli vardır. Kırışıklıklar, lekeler ve cilt kanseri riski gibi sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu yüzden yaz aylarında güneşlenirken mutlaka koruyucu güneş kremleri kullanmalı ve cildinizi korumalısınız. Cildiniz için en uygun ürünü seçmek için bir dermatologa danışabilirsiniz.

Related Posts

Polikistik Böbrek Hastalığı Tedavisi

Polikistik böbrek hastalığı (PBH), toplumda yeterince tanınmayan ancak yaşam kalitesini ciddi biçimde etkileyebilen, genetik kaynaklı bir böbrek rahatsızlığıdır.

Klozetten 75 kat daha pis, salonda baş köşede duruyor! Karbonat tek çaresi

Evde en kirli yerin tuvalet olduğunu düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. İngiltere’de yapılan bir araştırma, evdeki bu eşyanın klozet kapağından 75 kat daha fazla bakteri barındırdığını ortaya koydu. Özellikle evcil hayvan sahipleri için bu durum daha da endişe verici boyutlara ulaşıyor.

Uzmanından astım hastaları için iyi haber: “Biyolojik ajan tedavisi” acile başvuruları azaltıyor

Uzmanından astım hastaları için iyi haber: “Biyolojik ajan tedavisi” acile başvuruları azaltıyor

Tıp dünyasını şaşırtan vaka! Depresyona giren hasta, 56 gün boyunca kesintisiz uyudu

Samsun’da girdiği depresyon sonucu bilinci kapanan 26 yaşındaki hasta 56 gün sonra uyandı.

Alerjik rinit baharla birlikte artıyor: Sinüzite dikkat!

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Merve Tunca, bahar aylarının başlamasıyla salgın hastalıkların yerini alerjik rinitin almaya başladığını belirterek, “Alerjik rinitte burun tıkanıklığı şikâyetinin üzerine ağız solunumu nedeniyle havanın daha kuru olduğu bölgelerde, boğazda kızarıklık ve ağrı şikâyetleri de eklenir. Akıntının sinüslerden burun içine rahat boşalamadığı bu tıkanıklık uzun sürdüğünde ise, sinüslerde biriken akıntılar nedeniyle bakteriyel enfeksiyon ile birlikte sinüzitle uyumlu şikayetler göz ardı edilmemelidir” dedi.

Çocuklarla cinsellik hangi yaşta, nasıl konuşulmalı?

Yaygın kanının aksine çocuklarla cinselliği konuşmak için ergenliği beklemeye gerek yok. Peki çocuklarla cinsellik hakkında nasıl konuşmak gerekiyor?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir