Eczacıları sevindirecek karar: İlacı eczacı taşımayacak

Burdur Devlet Hastanesi’nde eczane ile klinik ve hasta servisleri arasında ilaçların kim tarafından taşınacağına ilişkin Isparta 2. İdare Mahkemesi’nde açılan davada, mahkeme hastanede ilaçların eczacılar tarafından taşınmasına karar vermişti. Hastanede çalışan Eczacı ve Tüm Kamu Sağlık Profesyonelleri Sendikası (Eczacı-Sen) üyesi eczacılar bu süreçte ağır bir iş yükü ile karşılaştı. 13 eczacı diğer görevlerinin yanı sıra hem ilaçların hazırlanması hem de dağıtılmasında görev almak durumunda kaldı ve bu durum eczacılar açısından adeta bir yıldırma (mobbing) uygulamasına dönüştü. Eczacılar işin peşini bırakmadı ve konuyu istinafa taşıdı. Konya Bölge İdare Mahkemesi de kararı bozarak ilaçların taşınması ve tesliminin servis sorumlu hemşiresi tarafından yerine getirilmesi gerektiğine karar verdi.

‘MEVZUAT AÇIK, TARTIŞMA KAPANDI’

Konuya ilişkin konuşan Eczacı-Sen avukatı Uğur Kumcu, “Bu konu zaman zaman gündeme gelmekte ve hastanelerde eczacı ile hemşireler arasında iş barışının bozulmasına varmaktaydı. Mevzuat hükümleri açıktır ve bu konunun tartışılmaması ve hatta dava konusu edilmemesi gerekirdi. Servis ve kliniklerde görevli eczacı yok ise servis sorumlu hemşiresi veya onun görevlendireceği sorumlu tarafından ilaçlar teslim alınmalı ve servis/kliniklere ulaştırılmalıdır. Konya Bölge İdare Mahkemesi’nin emsal kararı ile hastanelerde ilaçları kimin taşıması gerektiğine ilişkin tartışma kapanmıştır” ifadelerini kullandı.

Related Posts

Uzmanı açıkladı: Kene vakaları bu illerde de görülmeye başladı!

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Erkan Sevinç, “Her yerde bir iklim değişikliği var. O nedenle keneler her tarafta yaşamaya başladı. İzmir’de, İstanbul’da olmaması gereken kene var. Hatta İstanbul’da bu sene 7 bin tane kene vakası ihbar edilmiş” dedi.

Serinlemek için buzlusu değil, sıcağı makbul! Arapların taktiğiymiş, oh dedirtiyor

Yaz aylarının bunaltıcı sıcaklarında serinlemek hepimizin hayali. Birçoğumuz, buzdolabından yeni çıkmış buz gibi bir içeceği yudumlamanın ferahlığını düşünerek mutlu oluyoruz. Ancak bu ferahlık hissi sandığımız kadar masum olmayabilir. İşte detaylar.

Son adım: Koruyucu yaşam stratejileri

Kemik erimesi ilerlediyse ilaç tedavisi kaçınılmaz olabilir ama hangi ilaç ne zaman gerekir, nasıl izlenmeli? Bilinçli karar, doğru koruma getirir. Sadece ilaç değil, yaşam boyu sürecek koruyucu adımlar da önemlidir. Beslenme, egzersiz, takviyeler ve risk yönetimi birlikte yürütülmeli.

Uyku uzmanında 30 saniyelik hile: Sadece 3 gecede horlamayı durduruyor

Uyku uzmanları, polen mevsiminde artan horlama sorununa karşı sadece 30 saniyelik dil egzersiziyle çözüm sunuyor. Günlük uygulanan bu basit hareket, horlamayı üç günde azaltabiliyor…

Klima kaynaklı baş ağrılarına dikkat: İşte serinlerken dikkat edilmesi gerekenler

Klima kaynaklı baş ağrılarına dikkat: İşte serinlerken dikkat edilmesi gerekenler

Bir milyonda bir görülüyor: 21 yaşındaki genç bu hastalığı yendi

Kazakistan’da akut lösemi tanısıyla İstanbul’a gelen 21 yaşındaki Azamat Iltyzyr, yapılan tetkikler sonucu 1 milyonda 1 görülen nadir bir lenfoma türüne sahip olduğunu öğrendi. Uygulanan tedavi ve öz kardeşinden yapılan kök hücre nakli sayesinde sağlığına kavuşan genç hasta, bugün spor yapıyor, çalışıyor ve hayatına kaldığı yerden devam ediyor.