İçişleri Bakanlığı’ndan Sokak Hayvanları İçin Proje

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI, SOKAK HAYVANLARI İÇİN PROJE BAŞLATTI

İçişleri Bakanlığı, sokak köpeklerinin saldırılarının önlenmesi ve sokak hayvanlarının daha doğal yaşam alanlarında yaşayabilmesi adına 51 ilde harekete geçti. Bu kapsamda bakan yardımcıları, valiler öncülüğünde doğal yaşam alanları oluşturulması için çalışmalar yürütecek.

İçişleri Bakanlığı, sokak hayvanlarının saldırılarından kaynaklanan ölüm ve yaralanma vakalarını önlemek, aynı zamanda bu hayvanların daha doğal ve temiz ortamlarda yaşamlarını sürdürebilmelerini sağlamak amacıyla bir proje başlattı. Bakan Yardımcıları Münir Karaloğlu, Bülent Turan, Mehmet Sağlam ve Mehmet Aktaş 30 büyükşehir dışındaki 51 ile görevlendirildi. Bu bakan yardımcıları, Ramazan Bayramı sonrasında görev dağılımı yapacak ve 51 ilde valilerin liderliğinde belediye başkanları ve il özel idaresi yetkilileri ile bir araya gelerek sokak hayvanları barınaklarını inceleyecek. Ayrıca, bu 51 ilde doğal yaşam alanlarının belirlenmesine yönelik çalışmalara da katılacaklar.

Proje kapsamında yapılan toplantı ve incelemeler neticesinde 51 ilden 44’ü ziyaret edildi. İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Karaman, Çankırı, Çorum, Isparta, Burdur, Bolu, Düzce, Yalova, Giresun, Rize, Gümüşhane, Artvin ve Bilecik illerini ziyaret etti. Bakan Yardımcısı Bülent Turan ise Bartın, Karabük, Ardahan, Kars, Iğdır, Ağrı, Edirne, Kırklareli ve Çanakkale’yi ziyaret etti. Mehmet Aktaş Muş, Siirt, Şırnak, Afyonkarahisar, Uşak, Sinop, Amasya, Aksaray, Adıyaman, Bayburt, Erzincan, Tunceli, Elazığ ve Bingöl illerini ziyaret ederken, Mehmet Sağlam da Kütahya, Osmaniye, Nevşehir, Kilis, Niğde, Bitlis, Kırşehir ve Kırıkkale illerinde incelemelerde bulundu.

Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Isparta ve Burdur illerine gerçekleştirdiği ziyarette projenin detaylarını paylaşarak, sahipsiz köpeklerin sokaktan toplanması, aşılanması, kısırlaştırılması, küpelenmesi, dijital kayıt altına alınması ve mümkünse sahiplendirilmesi gibi adımların atılacağını belirtti. Ayrıca, ‘Yaşlısı camiye gidemiyor, çocuklar okula gidemiyor’ gibi sorunlar yaşayan toplumun bu konudaki taleplerine de değindi.

Proje kapsamında 51 ilin ardından 30 büyükşehirde yeni projelerin hayata geçirileceğini söyleyen Bakan Yardımcısı Karaloğlu, “Sahipsiz hayvanlar konusundaki çalışmaların ardından hayvan bakımevleri ve rehabilitasyon merkezlerinin incelenmesi ile doğal yaşam alanlarının oluşturulması çalışmalarına başlanacak” şeklinde konuştu.

Haber: Mehmet ÇINAR – Kamera: ARŞİV

Related Posts

Serinlemek için buzlusu değil, sıcağı makbul! Arapların taktiğiymiş, oh dedirtiyor

Yaz aylarının bunaltıcı sıcaklarında serinlemek hepimizin hayali. Birçoğumuz, buzdolabından yeni çıkmış buz gibi bir içeceği yudumlamanın ferahlığını düşünerek mutlu oluyoruz. Ancak bu ferahlık hissi sandığımız kadar masum olmayabilir. İşte detaylar.

Son adım: Koruyucu yaşam stratejileri

Kemik erimesi ilerlediyse ilaç tedavisi kaçınılmaz olabilir ama hangi ilaç ne zaman gerekir, nasıl izlenmeli? Bilinçli karar, doğru koruma getirir. Sadece ilaç değil, yaşam boyu sürecek koruyucu adımlar da önemlidir. Beslenme, egzersiz, takviyeler ve risk yönetimi birlikte yürütülmeli.

Uyku uzmanında 30 saniyelik hile: Sadece 3 gecede horlamayı durduruyor

Uyku uzmanları, polen mevsiminde artan horlama sorununa karşı sadece 30 saniyelik dil egzersiziyle çözüm sunuyor. Günlük uygulanan bu basit hareket, horlamayı üç günde azaltabiliyor…

Klima kaynaklı baş ağrılarına dikkat: İşte serinlerken dikkat edilmesi gerekenler

Klima kaynaklı baş ağrılarına dikkat: İşte serinlerken dikkat edilmesi gerekenler

Bir milyonda bir görülüyor: 21 yaşındaki genç bu hastalığı yendi

Kazakistan’da akut lösemi tanısıyla İstanbul’a gelen 21 yaşındaki Azamat Iltyzyr, yapılan tetkikler sonucu 1 milyonda 1 görülen nadir bir lenfoma türüne sahip olduğunu öğrendi. Uygulanan tedavi ve öz kardeşinden yapılan kök hücre nakli sayesinde sağlığına kavuşan genç hasta, bugün spor yapıyor, çalışıyor ve hayatına kaldığı yerden devam ediyor.

Ülkeler alarma geçti! 10 kişiden 9’una bulaşıyor

Ülkeleri alarma geçiren virüs 1990’dan bu yana ilk kez bu kadar artış gösterdi. Tedbir alınmasa rağmen 10 kişiden 9’una bulaşabilir.