Klima kaynaklı baş ağrılarına dikkat: İşte serinlerken dikkat edilmesi gerekenler

Atabay İlaç Medikal Direktörü Dr. Murat Yaycı’dan Klima Kullanımı İle İlgili Öneriler

Atabay İlaç Medikal Direktörü Uzman Dr. Murat Yaycı, klima kaynaklı baş ağrılarına karşı uyarılarda bulunarak, klimaların doğru kullanımına dair öneriler verdi.

Uzman Dr. Murat Yaycı, yaz aylarında artan klima kullanımının yarattığı baş ağrısı başta olmak üzere diğer sağlık sorunlarına dikkat çekti. Baş ağrılarının nedenlerini ve alınabilecek önlemleri dört başlıkta sıraladı:

  • Sıvı kaybı: Klima, çalıştığı ortamdaki nemi alarak vücudun sıvı kaybetmesine yol açabilir. Bu durumda, yeterince su tüketilmemesi baş ağrıları ve başka hastalıklara sebep olabilir.
  • Soğuk hava: Soğuk hava, damarları daraltarak baş ağrısına sebep olabilir. Klimanın derecesini çok düşürmemek ve zaman zaman kapatarak oda sıcaklığını dengelemek baş ağrılarının önüne geçebilir.
  • Klima filtresi: Ortamdaki toz akarları, evcil hayvan tüyleri, küf sporları gibi çeşitli alerjen maddeler klima filtresine yapışarak tekrar ortama yayılır. Bu durumda, baş ağrıları, sinüs tıkanıklığı, alerji ve tahriş ortaya çıkabilir. Klima filtrelerinin düzenli temizlenmesiyle bu durumun önüne geçilebilir.
  • Hava yoluyla bulaşan hastalıklar: Klimalar, özellikle grip gibi hava yoluyla bulaşabilen hastalıkların yayılmasına neden olabilir. Bu sebeple söz konusu hastalıkları olan kişilerle aynı ortamda klima çalıştırılmamalıdır.

Yaycı, şiddetli baş ağrıları karşısında şu önerilerde bulundu:

“Klima ünitesinin temizliğinden emin olun. Bu sayede hem şiddetli baş ağrılarının hem de alerji gibi meydana gelebilecek diğer hastalıkların oluşmasını engellemiş oluruz. Klima kullanımında yeterli su tüketimine dikkat etmeyi unutmayın. Baş ağrısı giderek şiddetleniyorsa veya alınan önlemlere rağmen iyileşmiyorsa doktora danışarak uygun ağrı kesicilerle tedavi desteklenmeli. Klimalar sıcak havalarda kurtarıcımız olsa da bilinçsiz ve dikkatsiz kullanımda hayat kalitemizi düşüren baş ağrıları kaçınılmaz bir sonuçtur”

Related Posts

Uyku uzmanında 30 saniyelik hile: Sadece 3 gecede horlamayı durduruyor

Uyku uzmanları, polen mevsiminde artan horlama sorununa karşı sadece 30 saniyelik dil egzersiziyle çözüm sunuyor. Günlük uygulanan bu basit hareket, horlamayı üç günde azaltabiliyor…

Bir milyonda bir görülüyor: 21 yaşındaki genç bu hastalığı yendi

Kazakistan’da akut lösemi tanısıyla İstanbul’a gelen 21 yaşındaki Azamat Iltyzyr, yapılan tetkikler sonucu 1 milyonda 1 görülen nadir bir lenfoma türüne sahip olduğunu öğrendi. Uygulanan tedavi ve öz kardeşinden yapılan kök hücre nakli sayesinde sağlığına kavuşan genç hasta, bugün spor yapıyor, çalışıyor ve hayatına kaldığı yerden devam ediyor.

Ülkeler alarma geçti! 10 kişiden 9’una bulaşıyor

Ülkeleri alarma geçiren virüs 1990’dan bu yana ilk kez bu kadar artış gösterdi. Tedbir alınmasa rağmen 10 kişiden 9’una bulaşabilir.

Tatil sevincini acile taşımayın

Okulların kapanmasına sayılı günler kala, çocukları tatil heyecanı sardı. Keyifli bir tatil için sağlıklı kalmanın önemine işaret eden uzmanlar, eğlencenin yarıda kesilmemesi için birtakım basit önlemlerin alınması gerektiğine dikkat çekiyor.

MHRS’de tepki çeken uygulama kaldırıldı

Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu, girişimleri ve kamuoyunun tepkisi sonrasında Merkezi Hekim Randevu Sistemi’ndeki “evli/evli olmayan” ayrımının kaldırıldığını duyurdu.

Panik atak nedir, ölüme yol açabilir mi?

Panik atak nedir, ölüme yol açabilir mi?