Kurban bayramında kaç kurbanlık satıldı?

TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik: Kurban Bayramı’nda 3 Milyonun Üzerinde Kurbanlık Satıldı

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, Kurban Bayramı döneminde 3 milyonun üzerinde kurbanlık satıldığını tahmin ettiklerini açıkladı.

Geçen Yılki Küçükbaş Hayvan Satışları

Çelik, geçen yıl 2,2 milyon küçükbaş hayvanın satıldığını belirtirken, bu yıl rakamın 2,5 milyona çıktığını söyledi. Yetiştiricilerin elindeki kurbanlıkların bayram döneminde büyük ölçüde tüketildiğini vurgulayan Çelik, “Bu yıl 2,5 milyon küçükbaş hayvanın kurban edilerek toplamda 3 milyonun üzerinde kurbanlık satıldığını öngörüyoruz” dedi.

Çelik, Türkiye Diyanet Vakfı’nın yurt içi ve yurt dışında 890 bin, Türk Kızılay’ın ise 170 bin vekaletle kurban kestiğini, diğer kuruluşlar ve zincir marketlerle birlikte toplamda 1 milyonun üzerinde kurban kesimi yapıldığını belirtti.

Bazı hayvanların satılamaması ve karantina önlemleri nedeniyle pazara getirilemeyen hayvanların Et ve Süt Kurumu (ESK) tarafından alınacağını ifade eden Çelik, bu hizmetin yetiştiriciler için memnuniyet verici olduğunu dile getirdi.

ESK’nın tavan fiyatlarını açıkladığını ve fiyatların hayvanın özelliklerine göre değişiklik gösterebileceğini belirten Çelik, karantina süreci biten hayvanların ESK tarafından satın alınacağını vurguladı.

Çelik ayrıca, kurban derilerinin ekonomik açıdan önemine değinerek, bu kaybın önüne geçilmesi gerektiğini söyledi. Deri potansiyeline dikkat çeken Çelik, deri kayıplarının ekonomiye zarar verdiğini ve bu konuda çözüm bulunması gerektiğini belirtti.

Related Posts

Çiftçilere zirai don desteği: İş Bankası’ndan özel finansman paketi

TARIM alanında sürdürülebilir üretimi destekleyen Türkiye İş Bankası, Şubat-Nisan aylarında Türkiye’yi etkisi altına alan zirai dondan etkilenen 36 ildeki çiftçilere yönelik olarak ‘Zirai Dondan Etkilenen Üreticimize Destek Kredi Kampanyası …

Belediye meclisi onayladı: En sık kullanılan hat öğrencilere 1 lira oldu

Muğla Büyükşehir Belediyesi, haziran ayı meclis toplantısında, öğrencilerin yoğun olarak kullandığı Menteşe-Akyaka güzergahında öğrenci biniş ücretini 1 TL olarak belirledi.

Dijital platformla büyüdü 2030’da hedef dünya ligi

Türkiye’nin önde gelen perakende markalarından Karaca, dijital dönüşüm yolculuğunda önemli bir adım attığını duyurdu. Marka, artık yalnızca kendi ürünlerini değil, dünyaca ünlü yüzlerce markayı da kullanıcılarıyla buluşturduğu bir ev yaşam pazaryeri platformuna dönüşüyor. Karaca bu dönüşümünü dünyada ilk kez kendi satış kanalları dışına çıkarak Karaca’da satışa sunulacak Flying Tiger Copenhagen ile duyurdu.

Bakan Yumaklı: Denetimlerde limit üstü kalıntı tespit edilen gıda ürünleri imha ediliyor

Tarım ve Gıdada Ulusal Vizyon ve Stratejiler özel oturumunda konuşan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Biz, bu ülkenin insanlarının sağlıklı gıdaya erişiminden sorumluyuz. Geri dönen ihraç ürünlerinin oranı binde bir, maksimum binde iki. Bunların hepsi pestisit kaynaklı değil. Önemli bir kısmı ürünlerin doğasından kaynaklanıyor. Ben tekrar altını çizmek istiyorum. Bizlerin denetimlerinde tespit ettiğimiz ürünlerde, eğer belirlenen oranların üzerinde bir kalıntı tespit edilirse, o ürünler imha ediliyor” dedi.

ABD’de üreticinin enflasyonu beklentilerin altında geldi

ABD’de Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), beklentilerin altında mayısta aylık bazda yüzde 0,1 gelirken yıllık bazda da yüzde 2,6 ile beklentilere paralel arttı.

AKP döneminde emeklilikte büyük erime: 2002 yılında 19 çeyrek altın eden emekli maaşı 2025’te 3 çeyrek altına düştü

İYİ Parti’li Erhan Usta, 2002-2025 kıyaslamalı verilerle emeklilerin alım gücündeki sert düşüşe dikkat çekti. Usta’ya göre “Emekliler, bu ülkenin en fazla hakkı yenmiş kesimi hali”ne geldi.