Milli Eğitim Müdürlükleri Yönetmeliği, Resmi Gazete’de

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI’NDAN YENİ DÜZENLEME

Bakanlık, yeni yönetmelikle birlikte Milli Eğitim Bakanlığı’nın teşkilat yapısında önemli değişikliklerin yaşandığını duyurdu. Yapılan düzenleme ile İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin görev ve sorumlulukları ile hizmetlerinin yürütülmesine ilişkin esaslar net bir şekilde belirlendi.

Artık milli eğitim müdürlüklerinde ‘bilgi işlem ve eğitim teknolojileri’ birimi ‘yenilik ve eğitim teknolojileri şubesi’, ‘öğretmen yetiştirme ve geliştirme’ birimi ‘mesleki gelişim şubesi’, ‘insan kaynakları yönetimi’ birimi ise ‘personel şubesi’ olarak adlandırılacak. Ayrıca, ‘denklik ve belge doğrulama’ ile ‘bütçe ve tahakkuk’ şubeleri de oluşturulmuş durumda.

MİLLİ EĞİTİM KOMİSYONLARI YENİ GÖREVLERE HAZIR

İl milli eğitim müdürlüklerinde yer alan hukuk, bilgi işlem, sivil savunma ile iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri artık il milli eğitim müdürüne bağlı birimler tarafından yürütülecek. İlçe milli eğitim müdürlüklerindeki bilgi işlem ile iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri ise ilçe milli eğitim müdürüne bağlı bürolar tarafından gerçekleştirilecek. Yönetmelikle birlikte, eğitim öğretim hizmetlerinde geliştirme, eğitim kurumlarına yönelik görevler, öğrencilere yönelik görevler ile izleme, değerlendirme ve raporlama gibi görevler de net bir şekilde düzenlendi.

Yeni yönetmelik ile il ve ilçe personelinin görev ve sorumlulukları detaylı olarak belirlenirken, milli eğitim komisyonlarının görevleri de yeniden tanımlandı. Ayrıca, Resmi Gazete’de yayımlanan ‘Milli Eğitim Bakanlığı İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri Yönetmeliği’ ise artık yürürlükten kaldırılmış durumda.

Related Posts

Milli Eğitim Müdürlükleri Yönetmeliği değişti… Şubeler yeniden yapılandırıldı

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) Millî Eğitim Müdürlükleri Yönetmeliği’nde yapılan değişiklik sonrası; ‘Bilgi İşlem ve Eğitim Teknolojileri’ birimi ‘Yenilik ve eğitim teknolojileri’, ‘Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme’ birimi ‘Mesleki Gelişim’, ‘İnsan Kaynakları Yönetimi’ birimi ‘Personel şubesi’ olarak değiştirildi. Denklik ve belge doğrulama ile Bütçe ve tahakkuk olmak üzere yeni şubeler oluşturuldu.

23 Nisan’da ne oldu?

23 Nisan 1920, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açıldığı tarihtir. TBMM, Türkiye’nin bağımsızlık mücadelesinde önemli bir dönüm noktası olan Ankara’da açıldı ve ülkenin yönetim merkezi haline geldi. Türkler için en önemli günlerden biri olan …

Türkiye’de ‘Haydi Tenise’ Projesi Başlıyor

Türkiye’de çocukların tenis sporuyla tanışmasını ve tenis kültürünün yaygınlaşmasını hedefleyen “Haydi Tenise” projesi, Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Tenis Federasyonu iş birliğinde ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteği ile depremden …

Boyabat’ta 23 Nisan Coşkusu: Başkan Koltuğunu Öğrenciye Devretti

Sinop’un Boyabat ilçesinde Belediye Başkanı Hasan Kara, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu öğrenciye devretti. Kara, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, Dumlupınar İlkokulu Müdürü Ufuk Gökçe ve ilkokul 3. sınıf …

Emirdağ’da Nüfusmatik Tanıtıldı: Öğrenciler Tiyatro ile Eğlendirdi

Afyonkarahisar Emirdağ Kaymakamlığı İlçe Nüfus Müdürlüğü ve Aziziye İlköğretim Okulu iş birliğiyle, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde anlamlı bir etkinlik düzenlendi. Öğrenciler, “Nüfusmatik” adlı cihazı tiyatro …

Milli Eğitim Bakanı Tekin’den 23 Nisan Açıklamaları: Gelecek Demokrasiyle Gelecek

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Önümüzdeki yüzyılı Türkiye’de demokrasinin, milli iradenin egemen olduğu yüzyıl olarak tanımlamak istiyoruz.” dedi. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir